Skånes Djurvän prisades

Under söndagen tog Katarina Lingehag Ekholm i Hammarlöv utanför Trelleborg emot utmärkelsen ”Skånes Djurvän 2017”. Priset delas varje år ut av Djurskyddet Snapphanen.

  • Katarina har i många år arbetat hårt för att både djur och människor ska få det bättre och är en synnerligen värdig pristagare, säger föreningens ordförande, Jeanette Thelander.

Under 2016 startade Katarina även uppen svensk avdelning av den internationella organisationen Compassion in World Farming, CIWF, som arbetar för att förbättra villkorenför lantbrukets djur, något som också vägde tungt när vinnaren bland de nominerade kandidaterna skulle utkoras.

  • Djurskyddsarbete är många gånger tungt och kräver stort tålamod, säger Katarina Lingehag Ekholm. Därför är det väldigt roligt att få ta emot ett sådant här tecken på uppskattning.

I slutet av december kommer 2018 års pristagare att tillkännages. Vem som helst får lov att nominera en kandidat som gjort något extra för djuren och nomineringarna tas emot fram till och med 16 december.