Skånes Djurvän 2019

Djurskyddet Snapphanen har nu utsett Skånes Djurvän 2019. I år går utmärkelsen till Lars Sätmark i Malmö.

Lars Sätmark har genom sitt arbete på Trafikverket lagt ner ett extraordinärt engagemang för att säkra de skånska vägarna för både djurens och människornas skull. Bland annat har han i högsta grad varit ansvarig för att den 40 meter breda ekodukten över E65:an vid Lemmeströtorp som stod klar i april i år, har blivit en framgångssaga för de vilda djuren. Men han arbetar även med att till exempel viltsäkra väg 108 mellan Svedala och Staffanstorp och väg 21 mellan Vankiva och Önnestad.

-Vem som helst får ju nominera en kandidat, så vi hade som vanligt flera värdiga kandidater att välja mellan, säger Hannah Kendrup, vice ordförande i Djurskyddet Snapphanen. Men vi var eniga om att Lars Sätmark skulle få priset eftersom hans engagemang verkligen är något utöver det vanliga och att resultatet gynnar både djuren och människorna.

Utmärkelsen Skånes Djurvän har delats ut sedan 2012.

Tidigare pristagare:

2012: Marie Gustavsson, Sandåkra.

2013: Marita Ljunggren, Linus Katteria, Finja.

2014: Annica Annell, Adseke hundskola.

2015: Ulrika Bengtsdotter, Husdjurshjälpen Skåne.

2016: Ramona Pedersen, Algustorp.

2017: Katarina Lingehag Ekholm, Hammarlöv/Trelleborg

2018: Deltidsbrandkåren i Tyringe

Priset delas ut i samband med ett av Djurskyddet Snapphanens arrangemang under våren.

Motivering till utmärkelsen

”När viltstigen och motorvägen ska samsas på samma yta är det en nästan omöjlig ekvation att få ihop. Men Lars Sätmark har genom sitt extraordinära engagemang visat att det går att hitta lösningar som gynnar både djuren och människorna på en och samma gång.

Han har lagt ner ett stort hjärta i arbetet med att göra tillvaron säker för både människor och djur och att göra ekodukt till ett ord på allas läppar.

Därför utses Lars Sätmark till Skånes Djurvän 2019″